Üniversitemiz akademik ve idari personeli için yapılması planlanan hizmet içi eğitim etkinlikleri arasına “Türk İşaret Dili Eğitim Programı” da eklenmiştir. Üniversitemizde dört yılda bir hazırlanan hizmet içi eğitim planı çalışmaları doğrultusunda toplanan eğitim talepleri arasında bu eğitimin de yer alması neticesinde söz konusu eğitim planımıza yerleştirilmiştir. Düzenlenmesi düşünülen bu eğitim, ilk etapta iki grup için açılmıştır. Program kapsamında Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğretim görevlileri Yasemin Güçlütürk ile Mübeccel Şimşek eğitim görevlisi olarak yer almışlardır. Programın amacına uygun bir şekilde yürütülebilmesi için az sayıda katılımcının kabul edilebildiği 48 saatlik eğitimlerin ilk grubuna katılan 5 personelimizden ikisi programı tamamlamıştır. Program 22 Mart – 24 Mayıs 2021 tarihleri arasında online olarak düzenlenmiştir.