Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılında tüm sınıf düzeylerindeki derslerin öğretim programları yenilenmiş ve yeni müfredat 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Öğrenci merkezli öğrenme anlayışını ön planda tutan bu değişim, hem derslerin işleniş biçiminde hem de ölçme ve değerlendirme yaklaşımlarında yenilikler getirmiştir. Gerek yenilenen eğitim programları ve müfredattaki değişiklikler gerekse lisans eğitim programları için akreditasyon hazırlık sürecinde bulunulması nedeniyle ilgili Fakültenin öğretim elemanlarına  “Diş Hekimliği Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme” konusunda bir eğitim programına ihtiyaç duyulduğunun Fakülte Dekanlığınca bildirilmesi üzerine Diş Hekimliği Fakültesi akademik personeline yönelik olarak “Diş Hekimliği Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme: Soru Yazma Atölye Çalışması Eğitim Programı”nın düzenlenmesine karar verilmiştir.

Eğitim programı için farklı gruplar oluşturulmuş ve ilk etapta Eylül 2022 ayı içinde dört grup için bu eğitim yapılmıştır. 29 Eylül 2022 tarihinin ilk oturumunda eğitime 17 akademisyen katılmış olup, Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kutlu programda eğitim görevlisi olarak yer almıştır. Üç saat olarak planlanan eğitim, Diş Hekimliği Fakültesi Kütüphanesi Çalışma Salonunda gerçekleştirilmiştir.