08 Kasım 2021 tarihinde online olarak tüm Üniversitemiz akademik ve idari personeli için “Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıyla Mücadele Eğitim Programı” düzenlenmiş ve eğitime 128 personelimiz katılım göstermiştir. Katılan personelimizin 51’i akademik, 77’si idari personeldir. Bu hizmet içi eğitim etkinliğinde cinsel taciz ve cinsel saldırının ne olduğu kişiler arası ilişkilerdeki problemli davranışlarla birlikte ortaya konulmuş ve konu gerek psikolojik gerekse sosyolojik açıdan pek çok yönüyle değerlendirilmiştir. Hukuk açısından cezai yaptırımların neler olduğuna da yer verilen eğitimde ayrıca cinsel taciz ve cinsel saldırı ile ilgili olarak Üniversitemizin eylem planlarının neler olduğu hakkında da bilgi verilmiştir.

Programda eğitim görevlisi olarak görev alan akademik personelimiz:

Prof. Dr. Gülriz UYGUR (Hukuk Fakültesi)
Prof. Dr. Şennur KIŞLAK (Dil ve Tarih‐Coğrafya Fakültesi)
Prof. Dr. Elif Ekin AKŞİT VURAL (Siyasal Bilgiler Fakültesi)
Prof. Dr. Serap ŞAHİNOĞLU(Tıp Fakültesi)
Prof. Dr. Güzin EVLİYAOĞLU (Devlet Konservatuvarı)