Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının talebi üzerine “Çevre Düzenleme Birimi Eğitim Programı ” düzenlenmiştir. Çevre düzenleme ve bahçe ekiplerinde görev yapan personel için çim alanların biçimi ve sulanması; bahçe planlamasına göre söküm, dikim, budama, biçme, çim biçme, fide yetiştirme, tohum toplama, tertip ve bakım işlerini yapmak gibi konularda bir eğitim verilmesini gerekli gören ilgili Başkanlıkça dört farklı grup oluşturulmuş ve ilk grubun eğitimi 15 – 18 Aralık 2023 tarihleri arasında Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz Kansu Binası 8. katında bulunan hizmet içi eğitim salonunda yapılmıştır. Program, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanlığı ile yapılan görüşme neticesinde şekillenmiş ve Çoğaltım Teknikleri, Kurakçıl Peyzaj, Yeşil Alanlarda Yıl Boyu Bakım, Tasarım Bitkileri Budama Teknikleri ve Çim ve Çim Biçme İşlemleri derslerinden oluşan dokuz saatlik bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Eğitim programına 10 personelimiz katılmış olup, katılması planlanan diğer gruplarımızın eğitimleri ise 2024 yılında gerçekleştirilecektir.

Eğitim Programında ders vermek üzere görev alan eğitim görevlilerimiz;

Prof. Dr. Soner KAZAZ (Ziraat Fakültesi)
Prof. Dr. Figen Dilek (Ziraat Fakültesi)
Doç. Dr. Zühal DİLAVER (Ziraat Fakültesi)
Dr. Öğr. Üyesi Uğur ÖZKAN (Ziraat Fakültesi)