Üniversitemizde görev yapan biyologlara yönelik olarak 17 – 27 Ekim 2022 tarihleri arasında “Biyologlar Temel Eğitim Programı” düzenlenmiştir. Online düzenlenen eğitim programına 11 biyolog katılım göstermiştir. Program kapsamında katılımcılarımıza Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Akay tarafından “Yangın Güvenliği Eğitimi” dersi; Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Devran Gerçeker tarafından “Alan ve Güvenlik Eğitimi” dersi;  Hemşirelik Fakültesi öğretim görevlisi Şahinde Canbulat tarafından “İlkyardım Eğitimi” dersi, Eğitim Bilimleri Fakültesinden Arş. Gör. Burcu Toptaş tarafından “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri” dersi ve Öğr. Gör. Hayri Çelebi tarafından “Stres ve Zaman Yönetimi” ile “Etkili İletişim ve Beden Dili” dersleri verilmiş olup, 27 saat olarak hazırlanan programda ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İhsan Metinnam’ın yürütücülüğünde drama etkinliği de yapılmıştır.