Üniversitemiz Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında 23 Mayıs – 12 Haziran 2023 tarihleri arasında fen ve sağlık bilimleri alanında çalışmalarını yürüten akademik personelimiz ile sosyal bilimler alanında çalışmalarını yürüten akademik personelimiz için “Araştırma Görevlileri İçin Araştırma Yöntemleri Eğitim Programı” düzenlenmiştir. Program kapsamında Bilim ve Araştırma Etiği, Bilim ve Araştırma ile İlgili Temel Kavramlar ve Araştırma Tasarımı, Temel İstatistik Testleri, Nicel Araştırma Yöntemleri, Veri Toplama Aracı Geliştirme (Geçerlik ve Güvenirlik), Örneklem Seçimi, Akademik Yazma Teknikleri ve Akademik Yayın Süreci dersleri verilmiştir. 36 saat online düzenlenen eğitime “fen ve sağlık bilimleri” alanından 32 akademisyenimiz katılım göstermiştir. Programda Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. İnayet Aydın, Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Kaan Zülfikar Deniz, Prof. Dr. Şakir Çınkır, Prof. Dr. Ömay Çokluk Bökeoğlu, Doç. Dr. Deniz Gülleroğlu ve Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem Kaymaz ders vermek üzere görev almışlardır.