Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca Üniversitemizde görev aday personele yönelik olarak Temel Eğitim programı 09 Nisan – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenmişti. Hazırlayıcı eğitim programları ise 12 Nisan – 07 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Eğitim programı 75 saat olarak hazırlanmış olup, 30 saati Ord.Prof.Dr.Şevket Aziz Kansu Binasında bulunan hizmet içi eğitim salonunda bütün adaylarımızın katılımı ile sağlanmıştır. Eğitimin diğer kısmı ise personelin yaptığı göreve göre, ilgili birimlerde gerçekleştirilmiştir. Eğitime katılan personel sayımız 33’tür. Program kapsamında personelimiz Davranış Kuralları, Mesleki Etik İlkeleri ve Yolsuzlukla Mücadele, Üniversitemiz Örgüt Yapısı , Kamu Görevlileri Sendikacılığı, Personel Daire Başkanlığı Konuları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Konuları, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Konuları , Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Konuları, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Konuları , İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Konuları, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Konuları  ve e-BEYAS Uygulamaları ve Bilgi Güvenliği derslerini almışlardır.