Üniversitemiz öğretim üyelerine yönelik olarak 01 Kasım 2023 – 17 Kasım 2023 tarihleri arasında Rektörlük 100. Yıl Salonunda düzenlenen “Öğretim Üyeleri İçin Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı”nın ikinci grubuna 26 akademisyenimiz katılım göstermiştir. Program paralel iki grup halinde yürütüldüğünden, öğretim üyelerimiz gereken durumlarda programın diğer oturumundan da faydalandılar. Program, Rektörlük 100. Yıl Salonunda gerçekleştirilmiş olup, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR ve Hizmet İçi Eğitim Koordinatörümüz Prof. Dr. İnayet AYDIN’ın açış konuşmaları ile başlamıştır. Açış dersimiz Akademik Etik dersi ile Prof. Dr. İnayet AYDIN’ın dersi olmuştur. 40 saatlik eğitim programının dersleri ve eğitim görevlileri aşağıda belirtilmiştir;

1 – Akademik Etik (4 saat) – Prof. Dr. İnayet Aydın (Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü)

2 – Ölçme ve Değerlendirme ve Soru Hazırlama Teknikleri (4 saat) – Doç.Dr.Celal Deha DOĞAN (Eğitim Bilimleri Fakültesi)

3 – Öğretim Yaklaşımları ve Eğitim Programlarının Hazırlanması (3 saat) – Prof.Dr.Fatma BIKMAZ (Eğitim Bilimleri Fakültesi)

4 – Bologna Süreci ve Eğitim Yeterliklerinin Belirlenmesi (2 saat) – Doç.Dr.Cem BABADOĞAN (Eğitim Bilimleri Fakültesi)

5 – Öğretimde Materyal Tasarımı ve Web 2.0 Uygulamaları (4 saat) – Prof.Dr.Ayfer ALPER ve Doç.Dr.Deniz ATAL DEMİRBACAK (Eğitim Bilimleri Fakültesi)

6 – Uzaktan Eğitim (2 saat) – Doç.Dr.Hale ILGAZ (Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi)

7 – Sınıf Liderliği, Grupla Çalışma ve İletişim (4 saat) – Prof. Dr. İnayet Aydın (Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü)

8 – Öğrenme Psikolojisi ve Öğrenci Motivasyonu (2 saat) – Doç.Dr.Eylem Gökçe CENGİZ (Eğitim Bilimleri Fakültesi)

9 – Eğitim Öğretim İle İlgili Yükseköğretim Mevzuatı ve Disiplin Soruşturmaları (3 saat) – Doç.Dr.Kaya Burak ÖZTÜRK (Hukuk Fakültesi)

10 – Öğretim Yöntem ve Teknikleri (6 saat) – Doç.Dr.Cem BABADOĞAN ve Dr.Öğr.Üyesi Asuman Fulya SOĞUKSU (Eğitim Bilimleri Fakültesi)

11 – Eğitimde Yöntem Olarak Drama (2 saat) – Dr.Öğr.Üyesi Zeki ÖZEN (Eğitim Bilimleri Fakültesi)

12 – Akademik Danışmanlık Uygulamaları (Ders ve Tez Danışmanlığı Süreçlerinde Danışmanın Görevleri) (3 saat) – Prof.Dr.Neslihan KARAMAN (Eğitim Bilimleri Fakültesi); Turan UYAROĞLU ve Songül YILMAZ (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

13 – E-Beyas Kullanımı (1 saat) – Prof.Dr.Fahrettin ÖZDEMİRCİ (Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi)